barcelona

Látogass el a katalán fővárosba!

Barcelona nem csak Európa, hanem az egész világ egyik legszebb és legérdekesebb nagyvárosa, és egyben az egyik leginkább vágyott turistacélpont.

Érdekesség, hogy a város jóval régebbi, mint maga a spanyol állam. A hagyomány szerint időszámításunk előtt 218-ban alapította Hamilkar Barkasz karthágói hadvezér Barcino néven. Később római város lett, majd a Nyugat-Római Birodalom bukása után a nyugati gótok tették fővárosukká. Közel egy évszázadig állt a mórok uralma alatt is, mielőtt Katalónia fővárosa lett.

A rendkívül gazdag történelme ellenére a város legfőbb vonzereje nem ókori, vagy középkori emlékekben rejlik, mint például Róma esetében, hanem éppen modernségében.

A modern várostervezés iskolapéldája, amit a huszadik századi avantgarde művészet számos lenyűgöző építészeti csodája tesz egyedivé. Ilyen például Spanyolország talán leghíresebb látványossága, a La SagradaFamilia, vagyis A Szent Család Temploma. 1882-ben kezdték építeni, és amikor elkészül, a világ legmagasabb temploma, és egyben Barcelona legmagasabb épülete lesz. Tervezője a világhírű építész, Antoni Gaudí volt. Az ő nevéhez még olyan barcelonai látványosságok fűződnek, mint például a Güell park. Az egészen szürreális épületek egy lakópark első házainak épültek, azonban anyagi okokból a továbbiak építése elmaradt. Az egyik ház ma Gaudí-múzeumként működik.

Az 1992-es Olimpiai Játékok előtt a város teljes negyedeit újították fel, ennek köszönhetően még modernebb és szebb, mint valaha. Barcelona vonzerejét tovább növeli a gyönyörű, homokos tengerpart, a kék tenger, a gasztronómiai élmények vagy az El Born és BarriGothic negyedek varázslatos, középkori hangulata a kanyargós, keskeny kis utcáikkal.

Barcelona városlátogatás céljából nem csupán a nyári főszezonban, hanem a többi évszakban is ideális úti cél a kellemes, tengerparti mediterrán klímájának köszönhetően.

Keresd a Challenge Hungaryt, hogy megszervezhessük álmaid barcelonai városlátogatását!