gazszereles_kondenzacios_kazanhoz

Hogyan csökkentse rezsi költségét?

Rezsimegosztó és csökkentő megoldások, fűtsön gázzal, fával vagy villannyal akár összekötött váltott üzemű rendszerrel, kazáncserével teljes körűen!

Mekkora rezsicsökkenéssel lehet számolni, kazáncsere után?

Régi nyílt égésterű, turbós kazánját, ha le szeretné cserélni egy kondenzációs kazánra, akkor egy 20-30%-os csökkentett gázfogyasztással lehet számolni. Egy egyszerűsített kazáncsere, hamar visszahozza az árát, a teljes folyamat, engedélyekkel, jegyzőkönyvekkel, kéménybéleléssel anyag és munkadíjjal körülbelül 1.300.000-1.400.000-Ft közé tehető, és vagy 15évig nem lesz problémája a fűtéssel.

Viszont, ha szeretne minden eshetőséggel számolni, és szeretne elektromosan is előállítani fűtést illetve melegvizet, akkor ezeket a gondolatait is meg tudjuk oldani. Ezekben az időkben megsokasodtak azok a megkeresések, hogy szeretnének lecserélni a gázkazánjukat elektromos kazánra. Azért ez így nem olyan egyszerű, mert az emberek nem tudják, hogy egy készülékmegszüntetés is tervkötelességgel járó folyamat. Ahelyett, hogy kidobná akár a régi nyílt égésterű kazánját egy elektromos helyett, mi összekötjük a 2rendszert, és felváltva fog tudni fűteni, akár gázzal akár az elektromos kazánnal.

Ilyen összekötött rendszerből már nem 1-et telepítettünk és csak pozitív visszajelzés jött, hogy nem lépték át a csökkentett rezsihatárt sem gázzal, sem villannyal.
Ilyen összekötött rendszerből, kazáncsere folyamán, terveztünk és kiviteleztünk már olyat is, hogy egy kondenzációs kazánt kötöttünk össze, egy vegyestüzelésű készülékkel. Aminek a működését teljesen automatizáltuk. Ha a kondenzációs kazán érzi, hogy begyújtottak a vegyes tüzelésűbe, leállítja magát, ha érzi, hogy kihűl a vegyes kazán, elindul automatikus a kondenzációs gázkazán.

Elektromos kazánok is hatékonyak, ha fűtésről van szó, főleg ha padlófűtésünk van, mert ott alacsony hőmérsékletet kell előállítania. Viszont ha melegvizet szeretnénk készíteni vele, akkor inkább egy elektromos bojlert telepítsünk, mert azok sokkal gazdaságosabban készítik nekünk a használati melegvizet. Erre az egyik legjobb megoldás egy Ariston elektromos bojler, méghozzá a Velis EVO, ami 50-80 és 100 literes kivitelben is kapható, valamint vízszintesen és függőlegesen is telepíthető.

Mennyi idő alatt készül el a kazáncsere?

Egyszerűsített kazáncsere 1 nap alatt elvégezhető, de ha összekötött rendszert is szeretnénk, akkor 2-3 munkanap is lehet. Hogyha radiátor telepítés is vagy padlófűtés letekerés is, vagy komplett fürdőszoba átalakítás akkor akár 1 hétig is tarthat, a munka nagyságától és összetételétől függ a kivitelezés ideje.
Hogyha a kazáncsere nem egyszerűsített, hanem tervköteles, mert a gázkészülékünk máshová kerül, akkor a gázóra le-fel szerelése miatt és mivel ez a folyamat gázterv köteles és tervezői MEO-t vonz maga után, ez több hétig akár 1-2 hónapig is eltarthat a folyamat. Ez a gázművek leterheltségétől is függ.