Tunézia utazás

Tunézia Észak-Afrika mediterrán ékszerdoboza

Tunisz, avagy közismertebb nevén Tunézia az 1970-es években nyílt meg a turisták előtt, azóta igazi turistaparadicsommá nőtte ki magát.

Az észak-afrikai arab ország mentes a Közel-Keletre jellemző háborúktól és vallási alapú forrongástól, turisták számára is biztonságos, ahol virágzik a kultúra, a civilizáció, a nemek közötti egyenlőség és a turizmus. Igazi mediterrán vidék, rendkívül kellemes időjárás jellemzi.

Tunézia utazás szempontjából ősszel is ideális úticél, mivel novemberig igen ritkán esik a nappali hőmérséklet 25 fok alá, így a strandolás még októberben is igazi élmény.

Az árak rendkívül alacsonynak számítanak, például az ötcsillagos szállodák árszínvonala is csak a magyar háromcsillagos panziók szintjén mozog.

Más szempontból is olcsó országnak számít, amit főleg az ottani gazdaság helyzete okoz. A legnépszerűbb úti célok Tunézia mediterrán tengerpartjai, azonban egy tunéziai utazás során igazi vétek kihagyni olyan városokat, mint Hammamet, Monasztir vagy Sousse, ahol könnyű napokat eltölteni a barátságos és hangulatos bazárok végigjárásával. A jellegzetes arab ízeket is érdemes kipróbálni, például az arab zöld mentás tea is teljesen más itt, mint a világ többi táján.

Ha a főváros közelében járunk, mindenképp érdemes meglátogatni Karthágó ókori romvárosát.

Keresd meg és foglald le még ma a számodra tökéletes tunéziai nyaralást az Invia.hu weboldalon!