kárpit-tisztítás

Kárpittisztító gép bérlés Budapest területén

Ne engedjen a porallergiának!

Az allergia sokunkat érint, és az egyik leggyakoribb fajtájának manapság a porallergia számít. Az arra érzékenyek egész évben tapasztalhatják a tüneteket, azonban az tavaszi és a nyári időszak számít a legrosszabbnak. Ennek oka, hogy a porallergia okozói, a szabad szemmel gyakorlatilag láthatatlan élősködő rovarok, a poratkák a párás, fűtetlen levegőben szaporodnak el a leginkább. Két különböző fajt is poratkának neveznek, ezek a Dermatophagoides pteronyssus, illetve a Dermatophagoides farinae; a pókfélékkel állnak rokonságban. Mindkettő majdnem teljesen átlátszó, és hosszuk a milliméter töredéke. Ürülékük, illetve az elhullott állatok teste kiszárad, és előbb-utóbb a levegőbe kerül, ami allergiás reakciókat vált ki. Ezek jellemzően orrfolyást, orrdugulást, tüsszögést, erős könnyezést vagy a szem viszketését és vörösségét jelentik, de a légzési nehézségek, asztma vagy fulladási roham sem számít ritkának.

Az atkák a lakásban lehullott, emberi hámsejtekkel táplálkoznak, amiből leginkább a szőnyegekben, kanapékban, fotelekben, ágyakban és függönyökben találnak a legtöbbet, ezért jellemzően ezeken a helyeken élnek. Teljesen kiirtani őket rendkívül nehéz, azonban van néhány módszer, amivel számuk jelentősen visszaszorítható. Az atkák az erős fényben elpusztulnak, ezért amikor lehet, nyáron és tavasszal érdemes az ágyneműket kitenni a napra. Emellett ajánlott gyakran cserélni, és legalább hatvan fokos vízben mosni őket. A szőnyegekből sajnos a hagyományos porszívók és a kézi súrolás nem tűnteti el őket, mert az atkák a szálak között élnek, azonban egy mélytisztításra képes szőnyegtisztítógép segít megszabadulni a szennyeződések mellett az élősködő rovaroktól is.

Egy profi takarítógép azonban, mint például a Kärcher Puzzi 10/1, rendkívül drága.

Ezzel szemben a szőnyegtisztító gép kölcsönzés nem csak elérhető, de igen kényelmes is. A szőnyegtisztítófej mellé jár kárpittisztítófej is, így egyetlen gépet használhat a szőnyegek mellett ágybetéteken, kanapékon, foteleken és autók belterében is. A kárpittisztító gép bérlés Budapest területén ingyenes házhozszállítással történik, ráadásul cégünknél kaució sincs.