irodaköltöztetés

Érd-érd, érdeklődjünk, mielőtt belevágunk a költözésbe

“Na, de Főnök!? Érd az még nem igazán vidék!” – Sanyi bácsi zsémbeskedett, miközben egy jókora munkadarabot tartott kesztyűs kezében, szájából kilógott az elmaradhatatlan cigaretta és munkaruhájának alja enyhén gépzsír foltokkal volt tarkítva a legutóbbi targoncaszerelés apropóján. Eme jellemrajz ellenére (vagy épp dacára?) Sanyi – vagy, ahogy a kollégái hívták a háta mögött ‘Alexander the Great’ – olyan munkaerő, akitől sosem válnék meg, mivel elsőszámú esztergályos tehetség.

De igazából szerencsésnek vagyok mondható, mivel a dolgozóim, beosztottjaim, vagy ha úgy tetszik, a csapatom csupa remek emberekből áll. Ott van Laci, a ‘sofőr’, akit ha megbízok egy vidéki körrel, mindig szépen, precízen megcsinálja és olyan állhatatosan szállítja le megmunkált alkatrészeket, mintha a saját veterán autójába kellene beépíteni azt.

Vagy vegyük példának okáért Lackót (aki szintén Laci, de nem úgy) aki Sanyi bácsi kezei alatt tanulja ki az esztergályos szakmát a szemem előtt. Napról napra, hétről hétre jobb és ügyesebb. A gumis srácok pedig a szezonon kívül is tudják hajtani, buzdítani egymást és az ügyfél előtt sem veszik elő a disznó vicceket.

Szóval, szerencsésnek érzem magamat, amiért ilyen fiatalon egy ennyire jól összeszokott csapatot kaptam meg Gézától, aki tavaly úgy érezte, hogy ideje visszavonulnia és már csak a partvonalról figyeli a hajdanvolt vállalkozását.

Ám, akárhogy is, de most újabb fordulóponthoz érkeztünk, s úgy látszik ez lesz az első igazán nagy kihívás részemről, aminek meg kell felelni. Nincs mit szépíteni, kinőttük a jelenlegi telephelyet, irodástól, műhelyestől.

A lányoknak épp úgy költöznie kell, mint nekünk.

Sokáig néztük Gézával a szóba jöhető helyeket és végül Érd lett a befutó. Hogy mit fognak szólni ehhez a többiek?

Nehéz dió, mert van, aki Gödöllőről jár be dolgozni. Neki biztosan messze lesz az új hely. S hogy a legnehezebbet is említsem, még meg kell szerveznünk egy költöztetést Érdre.

A nehezebb gépekkel nem lesz gond, azt megoldjuk, de irodaköltöztetésben nincs túl nagy rutinja egyikőnknek sem. Fénymásoló? Tavaly vettünk négy darab multi-gépet, na ezeket jó lenne egy darabban a célállomásra szállítani, ha már olyan drágák voltak, mint egy középkategóriás használtautó.

Így muszáj leszek a legjobb titkárnőnket, Marikát is ráállítani, hogy keressen egy szuper költöztetőt, aki irodaköltöztetés tárgykörben járatos és rátermett. Bízom benne, már mondott is pár nevet, céget és egyik nap le is egyeztetem mindegyikkel a lehetőségeket, árakat.

Jó lenne, ha minden dolgozóm számára megfelelne majd az új hely, mind munkábajárás, mind helyszín szempontjából, hiszen Gézával együtt megegyeztünk abban, hogy megpróbálom megtartani a családias hangulatot, ahova nem gyomorgörccsel járnak be a dolgozók.

Fiatal pályakezdőként ez korábban nekem is nagyon fontos volt és mind a mai napig egyezik az öreggel a véleményem! Szóval, a költözés az ezévi projektek közül az egyik legnagyobb, s hogy utána mit hoz a jövő? Remélem eredményes évet mindenkinek!