bútorszéfek

Tudja biztonságban értékeit

A Banktech Safe Kft. már több, mint két évtizede készít és forgalmaz kifogástalan minőségű biztonságtechnikai eszközöket.

Masszív páncélszekrényeikben biztonsággal tárolhat akár vagyonokat is, azonban ha csak relatíve kisebb értékeinek – mint például bizalmas iratok vagy viszonylag kevés készpénz – szeretne egy biztos helyet otthonában vagy irodájában besurranó tolvajok vagy belső visszaélések ellen, egy bútorszéf lehet a tökéletes megoldás.

A bútorszéf  szó a német Möbeltresor kifejezés tükörfordítása, neve ezért némileg megtévesztő lehet; beleszerelhető bútorba, de önmagában is állhat.

Lényeges tudnivaló, hogy csupán egy bútorhoz csavarozni nem elegendő; létfontosságú a padló betonjához vagy a falhoz rögzíteni úgy, hogy legalább 500 kilogramm feszítő erőnek ellenálljon.

A bútorszéf  biztosítási értékhatára a duplájára növekszik egy riasztó beszerelése után. A MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) minden egyes bútorszéfet minősített, amik ezen felül megfelelnek az osztrák VSÖ és a német VDMA szabványoknak is, továbbá természetesen az európai minősítő rendszernek, az Eurosafe ajánlásoknak is.

Választhat mechanikus számtárcsás, kulcsos vagy elektronikus zárral szerelt bútorszéfet is, biztonságtechnikai szempontból nincs különbség, legfeljebb kényelem szempontjából térnek el, illetve abban, hogy a kulcs elhagyható vagy el is törhet.