takarítás

Számoljon le az allergén élősködőkkel!

Napjainkban a porallergia az egyik leginkább elterjedt allergiának számít, ami számtalan ember életét keseríti meg egész évben, de leginkább késő tavasszal, nyár végén és kora ősszel.

Ennek oka elsősorban, hogy a porallergiát okozó poratkák a nedves, párás környezetet szeretik, tehát a fűtetlen lakások ideálisak számukra. Sajnos a fűtési szezonban sem tűnnek el, de számuk visszaszorul. Poratkának két különböző ízeltlábút is nevezünk; az egyik a Dermatophagoides pteronyssus, míg a másik a Dermatophagoides farinae. Mindkét faj a pókokkal áll rokonságban, és testméretük nagyjából 0.3 milliméter. Mivel nagyon kicsik, és közel átlátszóak, szabad szemmel láthatatlanok. Az általuk okozott porallergia jellemző tünete a tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, erős könnyezés, a szem viszketése és vörössége, de bizonyos esetekben akár asztma, fulladási roham vagy légzési nehézség is előfordulhat. Az orr nyálkahártyájának és a szem kötőhártyájának gyulladása mellett a hörgők is görcsölhetnek.

Ezek az élősködők leggyakrabban az ágyneműben, ágybetétekben, ülőgarnitúrákban, függönyökben és szőnyegekben élnek, ahol lehullott, emberi hámsejtekkel táplálkoznak.

Van néhány igazán egyszerű módszer, amivel a számuk visszaszorítható. Érdemes például az ágyneműket és a függönyöket is legalább hatvan fokos vízben mosni, legalább havonta egyszer. Nyáron az ágyneműket ajánlott kitenni a napra, ahol az atkák elpusztulnak.

Ezek az élősködők a plüssállatokban is megtelepedhetnek; tudni kell, hogy nem csak a magas, hanem a nagyon alacsony hőmérsékletben is elpusztulnak az atkák, ezért a plüssjátékok fagyasztószekrényben történő tárolása is megoldás lehet. Az atkák szőnyegekből történő eltűntetése viszont kemény diónak számít, mivel a porszívók nem érnek el a szálak közé, ahol ezek az élősködők élnek. A kézi súrolás sem vezet eredményre sajnos. Egy professzionális takarítógép azonban nem csak az atkáktól szabadítja meg otthonát, de alaposan és könnyedén tisztít meg bármilyen szőnyeget, vagy kárpitozott bútort.

Például egy Kärcher Puzzi 10/1 szőnyeg- és kárpittisztító gép meleg, tisztítószeres vizet fecskendez mélyen a szövetek szálai közé, majd az elhasznált, piszkos vizet külön tartályban gyűjti össze. Így nem csak makulátlanul tiszta lesz minden, de a száradás is nagyságrendekkel gyorsabb lesz. A gép szőnyegek és kárpitozott bútorok mellett autók belterének tisztítására is hatékonyan használható.
Amennyiben nem kívánja százezrekért megvásárolni az eszközt, mivel nem tervez napi nagytakarítást, a legjobb megoldás a szőnyegtisztító gép bérlés.

takarítás

A Takarítógép Rent Budapest segítségével alacsony kölcsönzési díjak mellett használhat professzionális eszközöket.

Velünk a kárpittisztító gép kölcsönzés egyszerű és rugalmas; csupán egy telefonhívás, és munkatársaink kiviszik a takarítógépet, beüzemelik, majd érte is mennek.