linképítés

Merevedési zavarokkal küzd? Van megoldás!

Számos férfi életét nehezítik meg alkalmi vagy rendszeres merevedési zavarok. Ez nem csak az önbecsülésre van negatív hatással, hanem magát a párkapcsolatot is tönkreteheti.

Merevedési zavarnak hívjuk azt az állapotot, amikor a férfi huzamosabb időszakon át képtelen az aktushoz szükséges erekció elérésére, illetve annak megtartására. A zavar mértéke változó lehet, beszélünk enyhe, mérsékelt és súlyos merevedési zavarról. Enyhe mértékű zavar áll fent, ha az erekció az esetek többségében teljesül és a férfi meg is tudja tartani. Mérsékelt a zavar, ha túlnyomórészt képtelen az erekcióra, illetve súlyos, ha egyáltalán nem képes rá vagy nem tudja megtartani. Utóbbi esetben már impotenciáról beszélünk.
A merevedési problémák hátterében fizikális és mentális okok is állhatnak.

– Mentális okok lehetnek: depresszió, szorongás, stressz, fáradtság. A partner iránt érzett negatív érzések, pl. elutasítás, harag, érdektelenség, komolyabb párkapcsolati problémák.
– Fizikális okok lehetnek: cukorbetegség, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, hormonális zavarok, keringési betegségek.

Az életmódban is lehetnek olyan tényezők, amelyek befolyásolják a férfi potenciáját. Ilyen a dohányzás, a mozgáshiány, a túlsúly, az alkoholfogyasztás, netán kábítószerek használata.
A potencia növelése tehát ezeknek az életmódbeli negatív szokások elhagyásával kezdődik. Ha sok stressznek van kitéve, érdemes átgondolni a munkahely váltást vagy szabadságra menni, lazítani, esetleg a saját magunkkal szemben támasztott túlzott elvárásokon csökkenteni.

Használjon természetes gyógynövényeket! Az aranygyökér, a goji bogyó, a tajgagyökér, illetve maca gyökér nagymértékben serkentik a férfiak vérkeringését, illetve segítik az izomlazulást. A fűszerpálma is rendelkezik ezekkel a jótékony tulajdonságokkal, de pluszban még a prosztata egészségét is támogatja.
A jó minőségű, célzott étrend-kiegészítők szintén sokat segíthetnek a potencia növelésében. Ilyen a Liderin, mely a ginzeng, a fenyőkéreg-kivonat és a maca gyökér erejével hozzájárul az erekció kiváltásához és fenntartásához, az állóképesség növeléséhez, a keringés javulásához.