linképítés

Fastfashion helyett válaszd a second-handfashiont!

Tele a ruhásszekrényed? Nem vagy egyedül, ez világméretű probléma.

Az olcsó, fastfashion kollekciók folyamatosan újulnak, egy szezon alatt akár 4-5 alkalommal is cserélődnek a boltokban. Ez túlfogyasztáshoz és jelentős pazarláshoz vezet.

A ruhaipar eddig sosem látott mértékben szennyezi a környezetet, ráadásul horribilis mennyiségű vizet elhasznál a textilek előállításához. A folyamat során használt vegyszerek pedig a talajba és vizekbe kerülve tovább rontják a helyzetet. Az olcsó, silány anyagból készült ruhák aztán gyorsan tönkremennek vagy megunjuk őket, így hamar szemétlerakóban vagy égetőben végzik további környezetszennyezést eredményezve.Jelenleg évi 150 milliárd ruhadarab készül, azaz egy emberre átlagosan 20 új ruhanemű jut egy évben.

Mit tehetsz, ha változtatni szeretnél? Kezdetnek vásároljkevesebb, de jó minőségű ruhát. Amikor shoppingolni mész és meglátsz valamit, gondold át: tényleg kell az a hetedik póló és a negyedik farmernadrág? Azért, mert le van árazva, nem feltétlenül van rá szükséged. Egy másik opció, hogy használt ruhákat vásárolsz. Turkálóba járni egyáltalán nem szégyen, hiszen ott is remek darabokat találsz, akár címkés, teljesen új, márkás ruhákat is ki lehet fogni. Lehet, hogy a következő kedvenc farmeredre vagy a tökéletes kis fekete ruhára egy használtruha üzletben találsz rá!

Amennyiben saját vállalkozásba kezdenél vagy bővítenéd second-hand üzleted termék felhozatalát, a Fejér megyei Bemo-Textil használtruha nagykereskedésben hosszútávú partnerre lelhetsz. A Bemo-Textil 2014 óta foglalkozik német, osztrák, svájci és holland használt holmik szortírozásával és forgalmazásával. A ruhákat válogatjuk, állapotuk és minőségük szerint több kategóriára osztjuk. Családias légkörben dolgozunk, így alaposan át tudjuk vizsgálni a ruhadarabokat, megbízható minőséget biztosítva vevőink számára. Termékeink között divatos, újszerű ruhák, táskák, cipők és kiegészítők, valamint ágyneműk és lakástextilek is vannak.

Ha használtruha nagykereskedést keresel, látogass el a Bemo-Textilhez Ráckeresztúrra! Előzetes időpontegyeztetés után várunk személyesen raktárunknál.