immunerősítés

Erősítsd immunrendszered télen is!

Az immunrendszer szervezetünk egyik védelmi mechanizmusa. Olyan szervek, sejtek és szövetek összessége, amik részt vesznek egy esetleges fertőzés elleni védekezésben.

Lényege, hogy védettséget, azaz immunitást adjon, illetve, ha idegen anyaggal kerül kapcsolatba, akkor azt eltávolítsa vagy megsemmisítse.

Az immunrendszernek a leggyakrabban vírusok, gombák és baktériumok ellen kell felvennie a harcot, de időnként eukarióta egysejtűek és férgek ellen is kesztyűt kell húznia.

Mivel folyamatosan, a hét minden napján, a nap minden órájában érted dolgozik, szüksége van a te támogatásodra is. Az immunerősítés különösen a hidegebb évszakokban ajánlott, azonban rendkívül hasznos egész évben.
Az immunerősítés lehetséges különböző vitaminokkal, amiknek remek forrásai a zöldségek és a gyümölcsök, de a vitamin tabletták is szállítják a szükséges vitaminokat, különösen ősszel és télen, amikor egyébként is kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk jellemzően.

Egészségünk fenntartásában kulcsszerepe van a D-vitaminnak. Az egészséges csontozat, izomfunkciók, immunrendszer és fogazat elengedhetetlen elegendő D-vitamin nélkül. A köznyelvben gyakran „napfényvitaminnak” is nevezett D-vitamin napfény hatására termelődik a bőrben, és természetes formában megtalálható még például tengeri halakban, májban, tojásban, tejtermékekben, zabpehelyben és gombákban is. Azonban borongós időben kapszula formájában is bevihető a szervezetbe.

Ha immunerősítés, mindenképpen meg kell említeni a C-vitamint is. Szent-Györgyi Albert fedezte fel 1928-ban, és azóta az egyik legismertebb vitaminnak számít.

Korábban évszázadokig keserítette meg a hajósok életét a hajós betegség, avagy a skorbut, amit a C-vitamin hiánya idézett elő. Pótlása ma is elengedhetetlenül fontos, mivel nem csupán az immunrendszert erősíti, hanem fontos szerepet játszik a fogíny és a bőr védelmében is többek között. A hatékony antioxidánsként is ismert C-vitamin a vízben oldódik, ennek köszönhetően szinte lehetetlen túladagolni addig, amíg elegendő folyadékot fogyasztasz mellé.

A-, E-, K-vitaminra is szükségünk van, ha immunrendszerünket kívánjuk erősíteni. Ezek megtalálhatóak egyebek mellett tejtermékekben, káposztafélékben vagy tojásban.
Azonban minden fontos vitamint beszerezhetsz webáruházunkból is, a lehető legjobb minőségben és barátságos árakon.