linképítés

Élvezd az extrém hideg gyógyító erejét!

Szereted az extrém hideget? Nem? Velünk majd megszereted! A hidegterápia kezelés elsőre talán kellemetlenül hangzik, azonban erről szó sincs, hiszen meglepő módon egészen élvezetes, frissítő élmény.

Ha hiszed, ha nem, sokkal kellemesebb, mint például hideg vízben elmerülni, pedig a hidegszauna levegője -150-170°C-os, ami elképesztően hideg. A fagy hatására endorfinok, dopamin, szerotonin – elégedettség és boldogsághormonok szabadulnak fel, amik többek között a mentális és fizikai állóképességet is növelik. Mégsem kell egyetlen pillanatig sem attól tartanod, hogy bármilyen fagyási sérülést szenvedsz, mivel a levegő a hidegszaunában rendkívül száraz.

Egy alkalom időtartama egytől három percig terjed. Amikor belépsz a hidegszaunába, a levegő kezdetben „csak” -20°C-os, ezt hűtjük le cseppfolyós nitrogén segítségével nagyjából harminc másodperc alatt a kívánt hidegre. A kezelés után, a hidegből kilépve a szervezeted magasabb fokozatba kapcsol, hogy ismét felmelegítsen. Szerveid nagyobb intenzitással kezdenek dolgozni, vérkeringésed megélénkül, aminek köszönhetően energikusabbnak, frissebbnek érzed magad. A hidegterápia kezelés erősíti az immunrendszered, de még a fogyókúrádat is segíti, mivel tested akár 1000-3000 kalóriát is eléget, mire ismét felmelegszik. A hidegszaunában eltöltött idő remek hatással van bőrödre is, és még az olyan bőrbetegségek kezelésében is segít, mint a dermatitisz, atópiás neurodermatitisz, pszoriázis vagy ekcéma. A hidegterápia kezelés csökkenti a gyulladást is, emiatt a fájó ízületeket is kezeli, méghozzá mindegyiket egyszerre.

A hidegterápia kezelés nem csupán fizikai, hanem mentális egészségedre is pozitív hatást gyakorol. Hatására jelentős mértékben javul a döntéshozatali képesség és a mozgás-koordináció, miközben csökken a szorongás és az ingerlékenység.
Látogass el te is a Krio Budapest hidegszaunájába, Budapest jégvermébe, és élvezd az extrém hideg minden pozitív hatását!