emelőkosár

Elérhetetlen helyek emelőkosárral csupán egy karnyújtásnyira

Magasban végzendő munkákhoz sokszor rugalmas és gyors megoldásra van szükség. Amikor az állványozás nem megoldható vagy felesleges lenne, ott kiváló alternatíva egy emelő kosár bérlése.

Zala megyében jelenleg egyedül a Good Air-től bérelhető gumilánctalpas kosaras emelő. Gépünk, az Octopussy 1412 Twin emelő kosár tökéletesen alkalmas olyan területekre, ahol alacsony fajlagos talajterhelésre van szükség, hiszen ennek a típusnak az önsúlya mindössze kb. 25%-a a hasonló munkamagasságú karos emelőkének. Ez a tulajdonsága, illetve gumilánctalpa teszi lehetővé, hogy károkozás és maradandó nyomok nélkül használható térkövön, járólapon, parkettán, füvesített területeken is. „Lábai” (kitalpalásai) miatt ezt a típust spider emelőnek is nevezik.

Összecsukott, kompakt állapotban mindössze 80 centiméter széles és 2 méter magas, ezáltal olyan helyeken is átfér, ahol más gépek nem. Remekül használható tehát olyan 10-12 méteres belmagasságú épületekben, ahova bejáratnak egyszárnyú ajtót terveztek. A hidraulikus emelőkarral maximálisan elérhető munkamagasság 14 méter, a kar oldalsó kinyúlása pedig 6,5 méter. A spider emelő meghajtása vegyes üzemű, vagyis robbanómotorja mellett elektromos árammal is működtethető, ami beltérben kifejezetten javasolt.

Milyen esetekben érdemes emelő kosarat bérelni?

– Építőipari munkákhoz: belső karbantartások, tetőszerkezet javítások, üzemek és sportcsarnokok világításának karbantartása, bádogos- és ácsmunkák, kéményépítés

– Közvilágítás kiépítéséhez, magasfeszültségű vezetékek szereléséhez

– Magas fák lombkoronáinak metszéséhez, veszélyes ágak visszavágásához

– Reklámplakátok, molinók kihelyezéséhez

– Közterületen dekorációk felhelyezéséhez pl. advent idején

– Madárfészkek, odúk kihelyezéséhez, állatmentéshez

A fenti lista közel sem teljes, hiszen szinte bármilyen magasban végzendő feladatot idesorolhatnánk. Az emelő kosár rendkívül sokoldalúan használható, azonban többmillió forintba kerül. Éppen ezért sokkal inkább megéri az alkalmi bérlés, ami gazdaságos és rugalmas megoldás. Keresse a Klíma Duó Bt-t Alsópáhokon, Zala megyében!