linképítés

Az egyszerű sokszor tényleg nagyszerű

Ahogyan arra már a minimalista stílus neve is utal, ez a művészeti irányvonal arra törekszik, hogy a lehető legegyszerűbben, bármilyen sallang nélkül fejezze ki önmagát.

A filmkészítés, irodalom, szobrászat, építészet vagy festészet mellett a lakberendezésben is képviselteti magát. A minimál bútorok minden esetben funkcionalitásra és a szükséges minimumra törekszenek, tehát használhatóság és funkció a forma előtt. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy egy minimalista stílusban berendezett otthonra vagy irodaára kellemetlen lenne ránézni, vagy hogy rideg hangulatú lenne.

A minimalista stílus egyszerűségében is harmonikus. Ha egy nagyvárosban élsz, és a nap folyamán már fáraszt a sok inger és a nyüzsgés, hazatérve könnyen valódi felüdülésként élheted meg a megnyugtató egyszerűséget.
A minimalista stílus akkor is ideális számodra, ha olyan stílust keresel, ami tökéletesen egyesíti a feminin és a maszkulin energiákat. Ez a stílus akkor is tökéletes választás, ha nem szereted az épp aktuális, folyton változó trendeket követni, és otthonodat időtállóan tervezed berendezni. Egy minimál stílusú enteriőrt átrendezni is meglehetősen könnyű, mivel a minimalista berendezési tárgyak általában illenek egymáshoz.

Érdemes megfontolnod otthonod minimalista berendezését abban az esetben is, ha azt kissé szűkösnek találod, és optikailag némileg tágítanád. Ebben az is segít, hogy a minimalista stílus kedvenc színe a fehér és a szürke. A színekről ezen kívül általánosságban még elmondható, hogy

A Dodo Home bútor webáruház kínálatában minimalista bútorok valóságos tárházából választhatod ki a neked igazán tetsző darabokat.

Az olyan alapvetőbb bútorok, mint székek, szekrények, komódok, asztalok és ágyak mellett olyan minimalista kiegészítőket is kínálunk, mint puffok, fogasok vagy bortartók. A modern minimalizmus jól megfér az újrahasznosított alapanyagok használatával is, ami igazán modern és környezettudatos választássá is teszik ezeket a berendezési tárgyakat.